diumenge, 25 de febrer del 2007

Efectes de la introducció d'espècies exòtiques


Capturados en Sevilla más de 500 cangrejos chinos, una de las especies más dañinas


La Consejería de Medio Ambiente ha capturado en la zona portuaria de Sevilla y en otros puntos de la provincia un total de 567 ejemplares de cangrejo chino, una de las 100 especies exóticas invasoras más dañinas del mundo, a través del Plan Andaluz para el Control de Especies Exóticas invasoras, puesto en marcha en 2001 contra esta especie que supone una "grave amenaza" para las especies autóctonas y los ecosistemas.
Podeu trobar més informació a:
Per cert, com veieu es parla d'espècies invasives. Què són?
Si llegiu l'ampliació de la noticia veureu que hi ha més problemes. Quins són?

1 comentari:

Unknown ha dit...

Les espècies invasives són les que arriben des de altres llocs del món, hi s'instalen en zones semblants on desequilibren les xarxes tròfiques i com generalment son més fortes i s'adapeten millor al medi, que les espècies autoctnes, els guanyan terreny, fins i tot a vegades poden extinguirles.

Altres problemes

Per mitjà de les seves robustes pinces, el cranc xinès excava profundes galeries a manera de caus, el que afavoreix l'erosió accelerada de les ribes, que poden arribar a esfondrar-se.
Així mateix, se li considera un gran depredador, podent incidir negativament en les espècies autòctones.
Aquesta espècie és portadora de "Afanomicosis", malaltia que ha causat la desaparició d'un gran nombre de poblacions de crancs nadius a Europa i de "Paragonimiasis", un paràsit pulmonar que causa una malaltia en els humans, els símptomes dels quals són similars als de la tuberculosi.
La seva adaptació a noves àrees i la seva capacitat reproductora possibiliten l'èxit de la seva invasió, provocant danys irreversibles en arrossars i marismas.

En els seus països d'origen és responsable d'importants pèrdues econòmiques en arrossars a l'alimentar-se dels brots.